Nema šanse da stojim mirno i slušam rusku himnu

Golman nacionalnog tima na društvenim mrežama objavio je snažnu poruku

21405 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vojček Šćešnji, prvi golman poljske fudbalske reprezentacije i Juventusa, jasno je dao do znanja da podržava odluku Poljskog fudbalskog saveza da ne igra utakmicu plej-ofa za SP protiv Rusije.

Cezar Kuleša, predsjednik saveza, saopštio je da „poljska reprezentacija neće putovati u Moskvu i neće igrati protiv Rusije, zbog eskalacije ruske agresije na Ukrajinu".

Golman nacionalnog tima na društvenim mrežama objavio je snažnu poruku.

„Moja supruga je rođena u Ukrajini i venama mog sina teče ukrajinska krv. Upoznao samo toliko puno Ukrajinaca i svi su divni ljudi. Dio naše porodice je sada u Ukrajini. Gledamo u nevjerici šta se događa, gledamo patnju i strah koju sada proživljavaju Ukrajinci. Igranje protiv Rusije? Nema šanse da stojim mirno, pretvaram se da ništa ne vidim i slušam rusku himnu. Putin nije samo objavio rat Ukrajini i vodi ga protiv Ukrajine, već i svim vrijednostima koje predstavlja Evropa“, poručio je 31-godišnji Šćešnji.

Rusija je 24. marta trebalo da ugosti Poljsku u prvoj utakmici baraža za Mundijal u Moskvi, a pobjednik tog duela sastao bi se sa boljim iz meča Češka - Švedska u utakmici koja bi odlučivala plasman u Katar.

UEFA je juče odlučila da se dueli ruskih klubova i nacionalnih selekcija igraju na neutralnom terenu.

Bonus video: