Skoro 120.000 Ukrajinaca napustilo zemlju, kolone na granični prelazima i do 40 kilometara

"Hiljade Ukrajinaca bježi od rata. Granični prelazi su zakrčeni automobilima, pa se pješači kilometrima. Zato smo neke poveli. Sa nama su bile majke sa djecom", napisala je reporterka N1 televizije Ana Mlinarić na Tviteru

3396 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Agencija UN za izbjeglice objavila je danas da je skoro 120.000 ljudi do sada napustilo Ukrajinu i ušlo u Poljsku i druge susjedne zemlje nakon ruske invazije.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa pojedine porodice u zapadnoj Ukrajini čekale su i po 20 sati prije nego što su mogle da pređu granicu Siret u sjevernoj Rumuniji.

Najveći broj izbjeglica ušao je u Poljsku, koja je granicu otvorila čak i za Ukrajince bez zvaničnih dokumenata, a odustala je od zahtjeva za negativnim testom na Kovid-19.

Ukrajinu moraju da napuste i mnoge novinarske ekipe, a reporterka N1 televizije Ana Mlinarić je javila da su kolone na graničnim prelazima dugačke i po 40 kilometara.

"Hiljade Ukrajinaca bježi od rata. Granični prelazi su zakrčeni automobilima, pa se pješači kilometrima. Zato smo neke poveli. Sa nama su bile majke sa djecom", napisala je Mlinarić na Tviteru.

Bonus video: