Anketa: Ogromna većina Francuza smatra da Makron favorizuje samo bogataše

Više od 72 odsto ispitanih ocijenilo je da Makronova politika ne ide u korist nezaposlenima i zaposlenima s malim platama
0 komentar(a)
Emanuel Makron, Foto: Reuters
Emanuel Makron, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.10.2017. 09:16h

Ogromna većina Francuza, 88 odsto ispitanih, smatra da predsjednik Francuske Emanuel Makron, na vlasti od maja ove godine, favorizuje samo bogataše, prenio je danas list Ekspres anketu agencija Odoksa.

Kao i u septembru, 56 odsto Francuza smatra da Makronova politika nije dobra, dok 44 odsto misli obrnuto. Sličnu, manju popularnost ima i premijer Eduar Filip, za kojeg 54 odsto ispitanika smatra da nije dobar predsjednik vlade.

O poreskim reformama zakona o finansijama za 2018. godinu, 88 odsto Francuza je ocijenilo da je će od toga koristi imati samo bogataši, vlasnici preduzeća i zaposleni s velikim primanjima.

Više od 72 odsto ispitanih ocijenilo je da Makronova politika ne ide u korist nezaposlenima i zaposlenima s malim platama.

Popularnost centrističkog predsjednika počela je da opada u julu poslije ostavke načelnika Generalštaba francuskke vojske Pjera de Vilijea, koji se ne slaže s vojnim budžetom koji je predstavila nova vlada.

Bonus video: