Crna Gora će Ukrajini donirati zaštitnu opremu

"Iznijeta je i mogućnost doniranja suvih obroka za stanovništvo Ukrajine. Takođe, dogovoreno je da se nastavi koordinacija po ovom pitanju i razmotri mogućnost opredjeljivanja i drugih sredstava, u cilju pomoći građanima Ukrajine"

2721 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, general-major Rajko Pešić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, sastali su se danas sa otpravnicom poslova u Ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori, Natalijom Fijalkom, saopšteno je iz Ministartsva odbrane.

Kako se navodi "tokom sastanka razgovarano je o modalitetima podrške koju Ministarstvo odbrane i Generalštab Vojske Crne Gore mogu ponuditi Ukrajini u ovom teškom istorijskom trenutku u kojem se ta zemlja nalazi."

"Sagovornici su se saglasili da se doniraju određene količine zaštitne opreme, prvenstveno zaštitnih prsluka i balističkih šljemova. Pored ove vrste pomoći, iznijeta je i mogućnost doniranja suvih obroka za stanovništvo Ukrajine. Takođe, dogovoreno je da se nastavi koordinacija po ovom pitanju i razmotri mogućnost opredjeljivanja i drugih sredstava, u cilju pomoći građanima Ukrajine", piše u saopštenju.

Bonus video: