MVP Ukrajine: Žalimo što je student iz Indije postao žrtva granatiranja od strane ruskih oružanih snaga

"Blisko sarađujemo sa relevantnim agencijama Ukrajine kako bismo pojačali podršku stranim državljanima, uključujući studente, koji žele da se vrate u svoje matične zemlje ili presele u treće zemlje zbog ruske vojne invazije"

4114 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine "najoštrije osuđuje varvarske raketne napade i neselektivno granatiranje stambenih naselja i civilne infrastrukture širom ukrajinskih gradova od strane Ruske Federacije", saopšteno je iz Amabasade Ukrajine u Crnoj Gori.

Dodaju i da izražavaju iskreno saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije zbog razornog rata koji je predsjednik Putin pokrenuo protiv ukrajinskog naroda.

"Ukrajina duboko žali što je student iz Indije postao žrtva granatiranja od strane ruskih oružanih snaga u Harkovu. Ministarstvo izražava najdublje saučešće Vladi Indije i rođacima preminulih. Spremni smo da indijskoj ambasadi pružimo potrebnu pomoć kako bi se vratilo tijelo indijskog državljanina", navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je kineski državljanin takođe povrijeđen u drugom po veličini ukrajinskom gradu "zbog smrtonosnih napada Rusije".

"Ukrajinski i strani državljani postali su taoci ruske oružane agresije na Ukrajinu. Pozivamo sve strane vlade da zahtijevaju od predsjednika Putina da odmah prekine svoj rat u Ukrajini. To će nam omogućiti da stabilizujemo situaciju i više se fokusiramo na bezbjednost i bezbjednost stanovništva, uključujući strane studente. Ministarstvo ponavlja da ne postoji diskriminacija po osnovu rase ili nacionalnosti, pa ni kada je u pitanju prelazak državne granice stranih državljana. S obzirom na ekstremne bezbjednosne uslove, pristup 'prvi dođe prvi usluženi' primjenjuje se na sve nacionalnosti, sa određenim humanitarnim izuzecima dozvoljenim za žene i djecu", ističe se u saopštenju.

Na kraju se dodaje...

"Blisko sarađujemo sa relevantnim agencijama Ukrajine kako bismo pojačali podršku stranim državljanima, uključujući studente, koji žele da se vrate u svoje matične zemlje ili presele u treće zemlje zbog ruske vojne invazije".

Bonus video: