Savićević: Ne branim Putina, ali fudbaleri nemaju ništa sa njegovom odlukom

"Kao fudbaler sam izgubio priliku za igranje na evropskim prvenstvima 1992. i 1996. te Svjetskom prvenstvu 1994. i to bez bilo kakvog razloga osim političkog koji nema veze sa sportom", rekao je Savićević za italijansku "La Republiku"

13463 pregleda 71 reakcija 48 komentar(a)
Savićević, Foto: FSCG
Savićević, Foto: FSCG

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević u intervjuu za italijansku "La Republiku" govorio je u ratu u Ukrajini.

Savićević smatra da ruski sportisti ne bi trebalo da ispaštaju zbog odluka koje je donio njihov predsjednik Vladimir Putin, te da su kazne za njih prestroge.

Uefa i Fifa su juče suspendovali ruske klubove i reprezentaciju iz svih takmičenja.

"Ne branim Putina, ali ovo pričam jer sam na svojoj koži doživio isključenje zbog politike. Sport i igranje utakmica su uvijek poruka mira. Ruski fudbaleri nemaju ništa s Putinovom odlukom, kao što ni mi nismo s ratom u Jugoslaviji prije 30 godina", rekao je Savićević za italijanski list.

Savićević se prisjetio situacije iz 1992. godine kada je Jugoslavija vraćena sa Evropskog prvenstva u Švedskoj, da bi nakon toga, zbog sankcija, propustila i Euro 1996. te Mundijal 1994. godine.

"Vidim ponavljanje situacije koju su postupno od 1992. godine doživljavali mladi ljudi koje ste dobro poznavali u Italiji: Mihajlović, Jugović, Mirković, Kovačević, Mijatović, Milošević. Kao fudbaler sam izgubio priliku za igranje na evropskim prvenstvima 1992. i 1996. te Svjetskom prvenstvu 1994. i to bez bilo kakvog razloga osim političkog koji nema veze sa sportom", rekao je Savićević.

Bonus video: