Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta iduće nedjelje o BiH i Crnoj Gori

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta u utorak prije podne treba da razmotri i prvi nacrt izvještaja Crnoj Gori za 2021. koji je sačinio izvjestilac Tonino Picula

1170 pregleda 1 komentar(a)
Evropski parlament, Foto: Shutterstock
Evropski parlament, Foto: Shutterstock

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta raspravljaće naredne nedjelje i o situaciji u Bosni i Hercegovini, a u raspravi u Briselu učestvovaće i članovi Predsjedništva BiH.

U prvom dijelu rasprave o BiH, u ponedjeljak 14. marta učestvovaće šef Delegacije EU u BiH Johan Satler i visoki predstavnik za BiH Kristijan Šmit, a rasprava je zatvorena za javnost, najavljeno je na sajtu Evropskog parlamenta.

U utorak 15. marta o BiH pred poslanicima Spoljnopolitičkog odbora govoriće i evropski komesar za proširenje Oliver Varheji, u zatvorenom dijelu sastanka.

Potom će u raspravi učestvovati članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik kao i predsjedavjući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, a taj dio sastanka moći će da se prati onlajn.

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta u utorak prije podne treba da razmotri i prvi nacrt izvještaja Crnoj Gori za 2021. koji je sačinio izvjestilac Tonino Picula.

Tokom dvodnevnog sastanka članovi AFET razgovaraće o posljedicama ruske agresije na Ukrajinu i transatlantskoj saradnji, klimatskim promjenama i drugim pitanjima.

Bonus video: