Kamberbač: Mnogi su se javili da pozovu Ukrajince u svoje domove, nadam se da ću i sam biti dio toga

Čuveni britanski glumac se nada da će učestvovati u šemi vlade Ujedinjenog Kraljevstva kako bi se ukrajinskim izbjeglicama ponudilo mjesto gdje bi mogle da žive

4723 pregleda 1 komentar(a)
Benedikt Kamberbač tokom ceremonije u Londonu, Foto: Reuters
Benedikt Kamberbač tokom ceremonije u Londonu, Foto: Reuters

Britanski glumac Benedikt Kamberbač rekao je da se nada da će učestvovati u šemi vlade Ujedinjenog Kraljevstva kako bi se ukrajinskim izbjeglicama ponudilo mjesto gdje bi mogle da žive, prenosi Rojters.

Nova šema "Domovi za Ukrajinu" omogućiće građanima, dobrotvornim organizacijama, preduzećima i društvenim grupama da ponude smještaj izbeglicama da dođu u Veliku Britaniju čak i ako nemaju porodične veze.

"Zaista je šokantno vrijeme - biti Evropljanin na dva i po sata leta od Ukrajine", rekao je Kamberbač za Skaj njuz tokom dodje BAFTA filmskih nagrada u londonskom Rojal Albert holu.

Kamberbač, poznat po ulogama u ostvarenjima "Šerlok", "Igra kodova" i "Doktor Strejndž", na odijelu je nosio značku sa plavo-žutom ukrajinskom zastavom.

"Svi trebamo da uradimo više od nošenja bedža. Moramo da doniramo, moramo da izvršimo pritisak na naše političare da nastave da stvaraju neku vrstu bezbjednosti za izbjeglice i utočište za ljude koji pate", rekao je Kamberbač.

"Svako treba da uradi onoliko koliko može... Mnogo je onih koji su se dobrovoljno javili da pozovu ljude u svoje domove, nadam se da ću i sam biti dio toga", dodao je.

Bonus video: