Micotakis pozitivan na koronavirus dan nakon sastanka sa Erdoganom i Vartolomejom u Istanbulu

I Erdogan i patrijarh su vakcinisani i preležali su kovid, u februaru odnosno u decembru

3401 pregleda 0 komentar(a)
Sa jučerašnjeg sastanka, Micotakis i Erdogan, Foto: Reuters
Sa jučerašnjeg sastanka, Micotakis i Erdogan, Foto: Reuters

Grčki premijer Kirjakos Micotakis testiran je danas pozitivno na korona virus, dan nakon što se sastao u Istanbulu sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom.

Micotakis je danas rekao da je pozitivan na korona virus i da će ostati kod kuće u samoizolaciji.

Sa maskom na licu, Micotakis je u videu objavljenom na Instagramu rekao da je rezultat njegvog današnjeg testa bio pozitivan i da će raditi od kuće.

Grčki premijer Micotakis i turski predsjednik Erdogan imali su jedan od rijetkih susreta juče, tokom ručka u Istanbulu. Odnosi dvije zemlje su zategnuti zbog niza problema, uključujući teritorijalne kao i pravo na energetsko istraživanje u Sredozemnom moru.

Njih dvojica su razgovarali o bilateralnim i međunarodnim odnosima uključujući invaziju Rusije na Ukrajinu saopštila je kancelarija za komunikacije predsednika Turske. Prije razgovora Micotakis se sastao sa 82-godišnjim vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom prvim koji je služio liturgiju u Istanbulu.

I Erdogan i patrijarh su vakcinisani i preležali su kovid, u februaru odnosno u decembru.

Grčka je potvrdila ukupno dva i po miliona slučajeva koronavirusa i više od 26 hiljada smrtnih slučajeva od početka pandemije. Više od sedam i po miliona je vakcinisano od ukupno 11 miliona stanovnika koliko ta zemlja ima.

Bonus video: