Lukašenko: Putin je življi od svih živih, adekvatan i normalan čovjek, u boljoj je formi nego ikad

On je ocijenio da se razgovori o Putinovom zdravlju vode kako bi se unutar Rusije potkopalo povjerenje u predsjednika, prenijele su RIA Novosti

3764 pregleda 5 komentar(a)
Lukašenko, Foto: Reuters
Lukašenko, Foto: Reuters

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin "apsolutno adekvatan i potpuno normalan čovjek" i da "nikada nije bio u boljoj formi".

"Ako mislite da predsjednik Putin nije fizički zdrav ili da se nešto tamo desilo – on je, kako bi rekli kod nas, življi od svih živih. On je potpuno adekvatan i normalan čovjek. Zato Zapad, a i vi, izbacite iz glave tu budalaštinu, izmišljotinu. Putin je u boljoj formi nego ikad, on izvršava svoje funkcionalne dužnosti u skladu sa novim Ustavom. Dakle, on je potpuno zdrav čovjek, fizički zdrav, sportista", rekao je Lukašenko u intervjuu japanskom TV kanalu TBS.

On je ocijenio da se razgovori o Putinovom zdravlju vode kako bi se unutar Rusije potkopalo povjerenje u predsjednika, prenijele su RIA Novosti.

Lukašenko je naveo da je u prijateljskim odnosima sa predsjednikom Rusije.

"Apsolutno sam upoznat sa svim detaljima o njemu, i državnim i ličnim, koliko je to moguće. Sreli smo se mnogo puta i tako ćemo i nastaviti", rekao je Lukašenko, govoreći o svom odnosu sa Putinom.

Bonus video: