Benet: Napredak u posredničkim naporima između Rusije i Ukrajine, neslaganje o osnovnim pitanjima

Benet se takođe osvrnuo na obraćanje predsjednika Ukrajine Volodomira Zelenskog izraelskim poslanicima u nedjelju, rekavši da, iako smatra da holokaust ne bi trebalo ni sa čim upoređivati, on razumije da ukrajinski narod pati

3399 pregleda 0 komentar(a)
Benet, Foto: Reuters
Benet, Foto: Reuters

Premijer Izraela Naftali Benet izjavio je danas da je postignut napredak u posredničkim naporima između Rusije i Ukrajine, ali da i dalje postoji neslaganje o osnovnim pitanjima.

"Nastavićemo, zajedno sa drugim zemljama, da pokušamo da doprinesemo okončanju rata", rekao je Benet.

On je ocijenio da predstoji dug put jer postoje kontroverzna pitanja, od kojih su neka fundamentalna.

Izraelski mediji podsjećaju da je Fajnenšel tajms u izvještaju prošle nedjelje označio Beneta kao glavnog međunarodnog posrednika u razgovorima.

Benet se takođe osvrnuo na obraćanje predsjednika Ukrajine Volodomira Zelenskog izraelskim poslanicima u nedjelju, rekavši da, iako smatra da holokaust ne bi trebalo ni sa čim upoređivati, on razumije da ukrajinski narod pati.

"Njegova zemlja i njegov narod su u vrlo ozbiljnom ratu. Mnogo stotina je mrtvih, milioni izbjeglica. Ne mogu da zamislim kako je biti u njegovoj koži. Međutim, lično vjerujem da holokaust ne bi trebalo upoređivati ni sa čim", rekao je lider Izraela.

Izraelski političari često pominju holokaust, a najviše bivši premijer, sada lider opozicije, Benjamin Netanjahu u kontekstu prijetnje Irana, podsjećaju izraelski mediji.

Bonus video: