Bajden u Poljskoj, posjetu počinje u Žešovu blizu granice s Ukrajinom

Bijela kuća je sinoć navela da će Bajdena u Žešovu obavijestiti o humanitarnoj situaciji i prilivu izbjeglica iz Ukrajine od 24. februara kada je Rusija počela invaziju na tu zemlju

3719 pregleda 1 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Američki predsjednik Džozef Bajden posjetiće danas poljski grad Žešov, oko 80 kilometara od granice sa Ukrajinom, saopštila je Bijela kuća.

Bajdena će na aerodromu Žešova, koji se nalazi dva i po sata vožnje od Lavova, na zapadu Ukrajine, dočekati poljski predsjednik Andžej Duda.

Bijela kuća je sinoć navela da će Bajdena u tom gradu obavijestiti o humanitarnoj situaciji i prilivu izbjeglica iz Ukrajine od 24. februara kada je Rusija počela invaziju na tu zemlju.

Bajden će se sastati sa američkim vojnicima stacionaranim u regionu a tokom večeri će posjetiti Varšavu gdje su za sjutra predviđeni razgovori sa Dudom.

Bajden će potom održati govor "o ujedinjenim naporima slobodnog svijeta da podrži ukrajinski narod, da Rusiju pozove na odgovornost za njen brutalni rat i odbrani budućnost zasnovanu na demokratskim principima", dodala je Bijela kuća.

Američki predsjednik dolazi u Poljsku iz Brisela gdje je učestvovao na nekoliko samita - NATO-a, Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja (G7) i lidera Evropske unije.

Bonus video: