Kandidatkinja za predsjednicu Francuske Valeri Pekres zaražena koronavirusom

Mediji ocjenjuju da Valeri Pekres "pati" od nedostatka podrške bivšeg desničarskog predsjednika Nikole Sarkozija koji je nije zvanično podržao

3759 pregleda 0 komentar(a)
Pekres, Foto: Reuters
Pekres, Foto: Reuters

Kandidatkinja desnice na francuskim predsjedničkim izborima Valeri Pekres izjavila je da je zaražena koronavirusom i da će predizbornu kampanju nastaviti na daljinu u skladu sa zdravstvenim pravilima u zemlji, prenio je danas radio Frans Info.

Kandidatkinja desničarske stranke Republikanci (Les Republicains), koja je bila viđena kao ozbiljniji kandidat odlazećem predsjedniku Emanuelu Makronu na izborima zakazanim 10. i 24. aprila, ima teškoća da održi popularnost i za nju bi glasalo oko 11 odsto birača, prema posljednjim anketama.

Mediji ocjenjuju da Valeri Pekres "pati" od nedostatka podrške bivšeg desničarskog predsjednika Nikole Sarkozija koji je nije zvanično podržao.

Valeri Pekres je bila ministarka za budžet za vrijeme Sarkozija, kao i savjetnica Žaka Širaka, a u medijima se ranije pominjala kao eventualni novi premijer, prije imenovanja Žana Kasteksa.

Bonus video: