Litvanija i Letonija snižavaju nivo diplomatskih odnosa sa Rusijom

Ministar spoljnih poslova Litvanije Gabrijelijus Landsbergis saopštio je danas da je Vlada Litvanije odlučila da snizi nivo diplomatskog predstavništva sa Rusijom i da je naredila je ruskom ambasadoru Alekseju Isakovu da napusti zemlju

4659 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlade Litvanije i Letonije saopštile su danas da će smanjiti nivo diplomatskih odnosa sa Rusijom, zbog nedavnih događaja u Ukrajini.

Ministar spoljnih poslova Litvanije Gabrijelijus Landsbergis saopštio je danas da je Vlada Litvanije odlučila da snizi nivo diplomatskog predstavništva sa Rusijom i da je naredila je ruskom ambasadoru Alekseju Isakovu da napusti zemlju.

Takođe je naveo da će ambasador Litvanije Ejvidas Bajarunas uskoro napustiti Moskvu, kao i da će biti zatvoren ruski konzulat u Klaipedi.

Litvanija je saopštila ove odluke EU i NATO-u, pozivajući ih da učine isto.

Letonija je saopštila da će smanjiti diplomatske odnose sa Rusijom, ali da će konkretne odluke biti saopštene naknadno, naveo je ministar spoljnih poslova te zemlje Edgars Rinkevičs.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je da će Moskva uskoro preduzeti odgovarajuće mjere.

Bonus video: