Makron: Putin će koncentrisati napade u Ukrajini na separatističku zonu Donbas

Francuska sa Grčkom i Turskom pokušava da organizuje humanitarne operacije na jugu Ukrajine, u lučkom gradu Marijupolju koji je pod opsadom, ali nailazi na "velike teškoće" zbog "potpunog ruskog odbijanja", kazao je predsjednik Francuske

3311 pregleda 0 komentar(a)
Makron, Foto: Shutterstock
Makron, Foto: Shutterstock

Ruski predsjednik Vladimir Putin će koncentrisati napade u Ukrajini na separatističku zonu Donbas, na istoku te zemlje u nastojanju da ostvari "pobjedu" za 9. maj, na godišnjicu kapitulacije nacističke Njemačke 1945. godine, rekao je danas francuski predsjednik Emanuel Makron.

"Za Rusiju 9. maj je nacionalni praznik, važan vojni datum i gotovo je sigurno da za predsjednika Putina 9. maj treba da bude dan pobjede", rekao je Makron za francuski radio RTL.

"Koncentrisaće napore na Donbas, vidjećemo vrlo teške scene narednih nedjelja, u toj oblasti na istoku Ukrajine", ocijenio je francuski predsjednik.

On je podsjetio da Francuska sa Grčkom i Turskom pokušava da organizuje humanitarne operacije na jugu Ukrajine, u lučkom gradu Marijupolju koji je pod opsadom, ali da nailaze na "velike teškoće" zbog "potpunog ruskog odbijanja".

Bonus video: