Nakon Ofelije u Britaniju stiže i Brajan

Oluja će, prema najavi meteorologa, pogoditi jugozapadnu obalu zemlje u 9.00 časova u subotu 21. oktobra sa vjetrom od oko 128 kilometara na čas
72 pregleda 0 komentar(a)
Ofelija, Irska, Foto: Reuters
Ofelija, Irska, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2017. 12:40h

Dio Velike Britanije, koji je bio pogođen olujom Ofelija, koja je odnijela tri života i nanijela veliku materijalnu štetu, biće pogođen novom olujom Brajan.

Kako prenose britanski mediji, Brajan će pogoditi Veliku Britaniju već 21. oktobra. Kako prenosi "Kronikl", Brajan će donijeti vjetar olujne jačine koji će nanijeti dodatnu štetu svemu onome što je Ofelija načela, piše B92.

Prema prognozama meteorologa, za razliku od Ofelije, koja je pogodila cijelu Irsku i jugozapad Engleske, Brajan će zahvatiti cijelu zemlju, piše list "Dejli ekspres". Meteorolozi upozoravaju na sistem niskog pritiska, koji je trenutno iznad Atlantika, odnosno pad od 24 milibara u periodu od 24 časa, što će izazvati "eksplozivnu ciklogenezu" ili "vremensku bombu", prenijeli su "Blic" i agencija Srna. Očekuju se vjetrovi uraganske snage i veliki talasi. Oluja će, prema najavi meteorologa, pogoditi jugozapadnu obalu zemlje u 9.00 časova u subotu 21. oktobra sa vjetrom od oko 128 kilometara na čas. Stanovnici zapadnih i jugozapadnih priobalnih područja upozoreni su na velike talase kako bi spremili odbranu od poplava. Vlada je upozorila i na pojavu snažnih vjetrova na jugu i zapadu Engleske.

Bonus video: