Princ Hari o posjeti kraljici Elizabeti: Bilo je lijepo vidjeti je

"Bilo je sjajno provesti neko vrijeme sa njom", rekao je Hari u intervjuu za Today, jutarnji program NBC-a. Ona je u odličnoj formi i kada je sa mnom uvijek je vrlo duhovita"

3422 pregleda 3 komentar(a)
princ Hari i Megan Markl, Foto: Shutterstock
princ Hari i Megan Markl, Foto: Shutterstock

U intervjuu za jutarnji program NBC-a, održanom tokom Invictus igara u Hagu, princ Hari je rekao da se pobrinuo da kraljica Elizabeta "ima prave ljude oko sebe" tokom njihovog sastanka "i da bude "zaštićena".

Hari i njegova supruga Megan posjetili su kraljicu u zamku Vindzor u okviru svoje prve zajedničke posjete Britaniji nakon što su se odrekli kraljevskih dužnosti u martu 2020. i nakon intervjua sa Oprom Vinfri koji je šokirao kraljevsku porodicu, prenosi N1.

"Bilo je sjajno provesti neko vrijeme sa njom", rekao je Hari u intervjuu za Today, jutarnji program NBC-a. "Bilo je tako lijepo vidjeti je. Ona je u odličnoj formi i kada je sa mnom uvijek je vrlo duhovita", kazao je.

"Samo sam morao da se pobrinem da bude zaštićena i da oko nje budu pravi ljudi. A moj dom je sada... za mene, trenutno je u Sjedinjenim Državama", dodao je.

Hari, Megan i njihovo dvoje maloljetne djece žive u Kaliforniji. Hari je doputovao u Britaniju prije godinu dana na sahranu svog djede, ali nije prisustvovao nedavnoj komemoraciji zbog spora sa britanskim vlastima u pogledu bezbjednosti koju je tražio za svoju porodicu tokom posjete Britaniji.

Kraljica, koja u četvrtak puni 96 godina, izašla je iz žiže javnosti nakon što je u oktobru iz nepoznatog razloga provela noć u bolnici, a ljekari su joj tada savjetovali da se odmori.

U februaru je bila pozitivna na kovid-19, ali su u palati rekli da ima blage simptome nalik prehladi.

Iako je nastavila da ima onlajn sastanke sa diplomatama i visokim zvaničnicima, u međuvremenu je propustila nekoliko velikih događaja poput Uskršnje mise.

Bonus video: