Litar ulja u Njemačkoj čak pet eura

Podružnica trgovačkog lanca Edeka u Trendelburgu više ne želi da prodaje ulje u svojoj trgovini s takvim cijenama. U trgovini Edeke su već stavili natpis na kojem piše kako ne prodaju ulje

5817 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Litar suncokretovog ulja u Njemačkoj košta i do pet eura, a jedna trgovina je odlučila da tome stane na kraj.

Naime, podružnica trgovačkog lanca Edeka u Trendelburgu više ne želi da prodaje ulje u svojoj trgovini s takvim cijenama. U trgovini Edeke su već stavili natpis na kojem piše kako ne prodaju ulje, prenosi SEEbiz.

“Nijesmo očekivali kako će se situacija razviti u smjeru u kojem se razvila. Na policu s uljem smo postavili natpis s objašnjenjem zašto više ne prodajemo ulje. Nećemo prodavati suncokretovo ulje za 4,99 eura po litri. Ograđujemo se od ovih cijena. Postoje granice”, rekla je šefica trgovine Anja Muller za njemački RTL.

Ona je dodala da su kupci dobro reagovali na njihov potez.

“Ulje je apsolutna namirnica i ne smije se prodavati u slobodnoj prodaji po tako previsokim cijenama. Postoje čak i ljudi koji prodaju ulje na eBayu. Ja samo želim ovdje obavljati svoj svakodnevni posao bez crnog tržišta. Moja savjest ne dopušta da prodajemo ulje po tako visokim cijenama”, kazala je Muller.

Ona je otkrila da postoji i još jedan razlog za bojkot visokih cijena ulja.

"Kad biste znali što moji zaposleni moraju slušati na blagajni. Neki kupci optužuju zaposlene da se obogaćuju od iznuđivačkih cijena ili da sami uživaju u jeftinom ulju. To je potpuno nepravedno i neopravdan”, rekla je Muller.

Bonus video: