Putin: Režim u Kijevu ne dozvoljava da ukrajinski vojnici polože oružje u Azovstalu

Putin je juče naredio opsadu velikog industrijskog kompleksa Azovstal gdje se, prema Moskvi, nalazi 2.000 vojnika, ali je odustao od napada

13602 pregleda 49 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da Kijev odbija da dozvoli ukrajinskim borcima koji se nalaze u industrijskom kompleksu Azovstal u Mariupolju da se predaju.

"Život svih ukrajinskih vojnika, nacionalističkih boraca i stranih plaćenika garantovan je ako polože oružje. Međutim režim u Kijevu ne dozvoljava tu mogućnost", rekao je Putin, navodi se u saopštenju koje je izdao Kremlj o njegovom telefonskom razgovoru sa predsjednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Putin je juče naredio opsadu velikog industrijskog kompleksa Azovstal gdje se, prema Moskvi, nalazi 2.000 vojnika, ali je odustao od napada.

Putin je danas ocijenio "neodgovornim" izjave predstavnika EU o potrebi rješavanja situacije u Ukrajini vojnim putem kao i "činjenicu što zanemaruju brojne ukrajinske ratne zločine".

Ruski predsjednik je optužio i "vođe većine zemalja Evroposke unije da podržavaju otvoreno rusofobno djelovanje", u aluziji na nedavno isključivanje Rusa iz kulturnih i sportskih događaja.

Bonus video: