FOTO VIDEO Vaskrs u Ukrajini - Život će pobijediti smrt

"Veliki praznik danas nam daje veliku nadu i nepokolebljivu vjeru da će svjetlost pobijediti tamu, dobro će pobijediti zlo, a život će pobijediti smrt"

10903 pregleda 13 komentar(a)
Vaskrs u Sabornom hramu svetog Vladimira u Kijevu, Foto: Reuters
Vaskrs u Sabornom hramu svetog Vladimira u Kijevu, Foto: Reuters

Dok se sunce budilo iznad Ukrajine, narod ove zemlje - bez obzira što rat nije stao ni tokom praznika - obilježio je Vaskrs.

Od Kijeva, preko Lavova, do Buče, za koju je svijet prethodnih dana čuo zbog velikog broja ubijenih civila.

Ukrajinci tako treću godinu zaredom veliki vjerski praznik provode u vanrednim oklolnostima - nakon dvije koje je obilježila pandemija virusa Kovid-19.

"I prošlogodišnju i sadašnju prijetnju objedinjuje jedno - ništa ne može da pobijedi Ukrajinu. Veliki praznik danas nam daje veliku nadu i nepokolebljivu vjeru da će svjetlost pobijediti tamu, dobro će pobijediti zlo, a život će pobijediti smrt. I zato će Ukrajina sigurno pobijediti", poručio je ukrajinskom narodu u vaskršnjem obraćanju predsjednik Volodimir Zelenski.

Vaskrs je obilježen u Buči - gradu u Kijevskoj oblasti, u kojem je tokom rata stradao veliki broj civila.

Kao i u Lavovu na zapadu Ukrajine.

U prijestonici Kijevu, gdje posljednjih dana vlada mir, vjernici su Vaskrs obilježili u Sabornom hramu svetog Vladimira, kao i u Sabornom hramu svete Sofije iz koje se građanim obratio Zelenski.

Orkestar Vazduhoplovnih oružanih snaga Ukrajine poželio je "mirno nebo" nad ovom zemljom.

Rusija nije prekinula napade na Ukrajinu ni tokom praznika bez obzira na pozive iz Ujedinjenih nacija i od samog Zelenskog.

Bonus video: