Putin optužio Zapad: Spriječena teroristička grupa koja je planirala ubistvo slavnog ruskog novinara

Putin je rekao da Zapad nastoji da uništi Rusiju iznutra, ali da će takvi pokušaji propasti

13381 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2022. 15:50h

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je njegova glavna obavještajna agencija spriječila ono što je nazvao zapadnjačkom zavjerom da ubije istaknutog ruskog novinara.

„Jutros je savezna sigurnosna služba spriječila radnje terorističke grupe koja je planirala napad i ubistvo slavnog ruskog TV novinara“, rekao je Putin, prenosi N1.

„Okrenuli su se teroru – pripremi ubistva naših novinara“, rekao je Putin.

Nije priložio nikakav dokaz koji bi potkrijepio njegove tvrdnje, a Rojters nije odmah uspio da provjeri tvrdnje.

Ukrajinska Služba državne bezbjednosti (SBU) negirala je da ima bilo kakve planove da ubije ruskog televizijskog voditelja Vladimira Solovjeva.

„SBU ne planira da ubije V. Solovjeva“, navodi se u saopštenju SBU objavljenom u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Novinska agencija Interfaks rekla je da su ruske vlasti pritvorile članove nacionalističke grupe, koja "djeluje prema naredbama ukrajinskih špijuna", i planirala je da ubije ruskog novinara Vladimira Solovjeva.

Putin je rekao da Zapad nastoji da uništi Rusiju iznutra, ali da će takvi pokušaji propasti. Rekao je da američka Centralna obavještajna agencija (CIA) vodi napade radi podrivanja Rusije i savjetuje ukrajinsku vladu.

Putin je takođe rekao da Zapad koristi strane medijske organizacije i društvene medije za smišljanje provokacija protiv ruskih vojnih snaga. Takva djelovanja, rekao je, biće zaustavljena.

Bonus video: