Golob najavio konsultacije o novoj vladi

Golob je potvrdio da bi u buduću vladu kadrovski želio da uključi i dvije stranke lijevog centra koje na opštim izborima nijesu prešle cenzus - lista Marjana Šareca i stranku Alenke Bratušek

1864 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pobjednik parlamentarnih izbora u Sloveniji i budući premijer Robert Golob najavio je da će konsultacije sa partnerskim strankama o formiranju vlade početi najvjerovatnije danas.

"Očekujem da će pregovori s budućim koalicionim partnerima početi u utorak", rekao je Golob za slovenačku redakciju portala N1.

On je najavio da njegov Pokret sloboda računa na savezništvo sa socijal-demokratama Tanje Fajon, ali i sa strankom Levica Luke Meseca.

Golob je potvrdio da bi u buduću vladu kadrovski želio da uključi i dvije stranke lijevog centra koje na opštim izborima nijesu prešle cenzus - lista Marjana Šareca i stranku Alenke Bratušek.

On je istakao da je njegov cilj da formira vladu od ljudi koji su stručni i kvalitetni, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost.

"Mi nismo klasična stranka, mi smo pokret. Zbog toga nemamo stranačku disciplinu niti nam je namjera da je primjenjujemo", kazao je Golob, prenosi Hina.

On je rekao da pojedince procjenjuju na osnovu njihove stručnosti i znanja.

"Partijsko članstvo nije uslov za dobijanje funkcije", poručio je Golob.

Bonus video: