Grčki premijer najavio drastično pojeftinjenje struje

Sajt vijesti in.gr piše da će se "paket intervencija" koji će trajati od 1. juna do kraja ove godine odnositi na 7,5 miliona korisnika električne energije u Grčkoj - domaćinstva i preduzeća

2385 pregleda 0 komentar(a)
Micotakis, Foto: REUTERS
Micotakis, Foto: REUTERS

Grčki premijer Kirijakos Micotakis najavio je večeras dodatne mjere podrške domaćinstvima i preduzećima kako bi se izborili s visokom cijenom struje.

Vlada se neće zadovoljiti samo mjesečnim subvencijama prije svega za siromašne, već će, po najavi Vlade, pristupiti "hrabroj intervenciji" radi postizanja "najdrastičnijeg smanjenja cijene kilovat-sata", kako bi se finansijski rasteretiti i oni koji nisu korisnici državne pomoći slabije stojećima.

Sajt vijesti in.gr piše da će se "paket intervencija" koji će trajati od 1. juna do kraja ove godine odnositi na 7,5 miliona korisnika električne energije u Grčkoj - domaćinstva i preduzeća.

Cilj je da se cijena smanji na 0,15 do 0,16 eura po kilovat-satu.

Bez državne subvencije cijena je od 0,33 do 0,35 eura/kilovat-sat.

Za one koji dobijaju mjesečnu subvenciju, cijena kilovat-sata je prošlog mjeseca pala na 0,21 do 0,27 eura/kilovat-sat, a za potrošnju do 300 kilovat-časova mjesečno fiksirana cijena je bila 0,15 eura/kilovat-sat.

Bonus video: