Volodin: SAD priznale da učestvuju u vojnim akcijama protiv Rusije, rukovodstvo dodati na spisak ratnih zločinaca

"Zahtijevajući da se curenje informacija o razmjeni obavještajnih podataka sa Ukrajinom zatvori, američki predsjednik Džozef Bajden je priznao da je sa Vašingtona skinuta oznaka tajnosti", rekao je Volodin

11165 pregleda 2 komentar(a)
Volodin (lijevo) na memorijalnoj službi povodom smrti ruskog političara Vladimira Žirinovskog, Foto: Reuters
Volodin (lijevo) na memorijalnoj službi povodom smrti ruskog političara Vladimira Žirinovskog, Foto: Reuters

Predsjednik Donjeg doma ruskog parlamenta Vjačeslav Volodin izjavio je danas da su Sjedinjene Američke Države (SAD) priznale da su uključene u koordinaciju borbenih operacija Ukrajine i da time učestvuju u vojnim akcijama protiv Rusije.

"SAD učestvuju u vojnim operacijama u Ukrajini. Danas Vašington u osnovi koordinira i inženjeriše vojne operacije, čime direktno učestvuje u vojnim akcijama protiv naše zemlje", napisao je na svom Telegram kanalu.

Predsjednik ruske Državne dume istakao je da ne govori samo o nabavci naoružanja i hardvera, prenosi TASS.

"Zahtijevajući da se curenje informacija o razmjeni obavještajnih podataka sa Ukrajinom zatvori, američki predsjednik Džozef Bajden je priznao da je sa Vašingtona skinuta oznaka tajnosti", rekao je Volodin.

"Rukovodstvo SAD takođe treba da odgovara za zločine kijevskog nacističkog režima u Ukrajini, i treba da se doda na spisak ratnih zločinaca", zaključio je on.

Bonus video: