Lavrov: Bez Rusije EU gubi uticaj, Moskva za saradnju sa NATO i SAD

Prema riječima ruskog diplomate, međunarodna zajednica ne može da se ujedini u ratu protiv terorizma dok god neke države jure sopstvene geopolitičke interese
0 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Beta-AP
Sergej Lavrov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.10.2017. 09:54h

Evropska unija shvata da će bez saradnje sa Moskvom izgubiti svoj uticaj, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na Festivalu mladosti i studenata u Sočiju.

"Evropska unija počinje sve više i više da shvata da će sama, bez partnerstva sa Rusijom, postepeno izgubiti uticaj i u ekonomiji i u politici", rekao je Lavrov na panel diskusiji, prenosi Tanjug.

Lavrov dodaje da je Rusija otvorena za saradnju sa SAD i NATO-om, ali pod uslovom da ona bude fer.

"Mi smo uvijek otvoreni za fer saradnju sa SAD, EU i NATO-om. Kada se ovako pristupi, rezultati mogu da se postignu", rekao je Lavrov.

Prema njegovim riječima, međunarodna zajednica ne može da se ujedini u ratu protiv terorizma dok god neke države jure sopstvene geopolitičke interese.

"Situacija u svijetu je i dalje napeta i nepredvidljiva, novi izazovi se pojavljuju i postoji nalet međunarodnog terorizma koji prijeti čitavoj međunarodnoj zajednici.

"Nikakvo jedinstvo se ne može istinski postignuti sada. Neke vlade jure sopstvene geopolitičke interese", rekao je Lavrov, prenosi Tas.

Bonus video: