VIDEO Rusija tvrdi da je završila testiranje hipersonične krstareće rakete Cirkon

Komandant Sjeverne flote Aleksandar Moisejev rekao je da će fregata "Admiral Golovko" postati prva koja će biti stalno naoružana cirkonom

4618 pregleda 1 komentar(a)
Ispaljivanje Cirkona, Foto: Reuters
Ispaljivanje Cirkona, Foto: Reuters

Rusija je završila testiranje svoje hipersonične krstareće rakete Cirkon i rasporediće je prije kraja godine na novu fregatu svoje Sjeverne flote, rekao je danas visoki vojni zvaničnik, prenosi Rojters.

Komandant Sjeverne flote Aleksandar Moisejev rekao je da će fregata "Admiral Golovko" postati prva koja će biti stalno naoružana cirkonom, prenijela je agencija TASS.

Rojters navodi da je predsjednik Rusije Vladimir Putin opisao Cirkon kao dio nove generacije sistema oružja bez premca, koji putuje devet puta većom brzinom od brzine zvuka.

Rusija je pretrpjela velike gubitke tokom svog tromjesečnog rata u Ukrajini, ali je nastavila da sprovodi testiranja svojih najnovijih raketa.

Ministarstvo odbrane saopštilo je prošle nedjelje da je uspješno ispalilo krstareću raketu Cirkon sa broda u Barencovom moru na metu udaljenu oko 1.000 km (625 milja) u Bijelom moru.

Bonus video: