Lavrov: Raketni sistemi koji su isporučeni Ukrajini prodaju se na crnom tržištu

Ne smeta da se malo bolje pogleda šta se već dešava sa oružjem dostupnim u Ukrajini, tim ‘Stingerima’ i ‘Džavelinima’. Oni su već na crnom tržištu. Pojavili su se u Albaniji i na Kosovu, o tome se otvoreno govori i prodaju se sa popustom. U toku je proces osvajanja crnog tržišta, rekao je Lavrov u intervjuu za NTV, prenosi Sputnjik

8913 pregleda 6 komentar(a)
Lavrov, Foto: REUTERS
Lavrov, Foto: REUTERS

Prenosivi raketni sistemi "Stinger" i protivtenkovski sistemi "Džavelin" koje je Zapad isporučio Ukrajini već se prodaju na crnom tržištu, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Ne smeta da se malo bolje pogleda šta se već dešava sa oružjem dostupnim u Ukrajini, tim ‘Stingerima’ i ‘Džavelinima’. Oni su već na crnom tržištu. Pojavili su se u Albaniji i na Kosovu, o tome se otvoreno govori i prodaju se sa popustom. U toku je proces osvajanja crnog tržišta, rekao je Lavrov u intervjuu za NTV, prenosi Sputnjik.

On je dodao da se nada da vojska na Zapadu shvata sve rizike povezane sa isporukom teškog naoružanja Ukrajini, prenosi N1.

Nadam se da osim političara koji neodgovorno zahtijevaju da se Ukrajini isporuči sve što želi, i dalje postoje vojna lica koja shvataju šta je u pitanju i rizike koji su sa tim povezani, kazao je Lavrov.

Komentarišući izjavu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da dalekometno oružje neće koristiti za napad na ciljeve na teritoriji Rusije, Lavrov je upitao da li on Krim i Donbas smatra teritorijom Rusije.

Lavrov smatra da su zapadne zemlje spremne da, zbog postizanja strateškog cilja, nanesu štetu sebi kako bi kaznile Rusiju.

Zapad je spreman da ugrozi svoje građane zarad geopolitičkih ambicija, a pored toga primorava sve ostale da postupaju po istom principu, pribjegavajući direktnim ucijenama, prijetnjama, ultimatumima i drugim niskim koracima i metodama. Spremni su čak i da na sopstvenu štetu kažnjavaju Rusiju, na štetu svojih građana, ocijenio je Lavrov.

Bonus video: