"organizatori saopštili da za to ne postoje bezbjednosni uslovi"

Džonson: Ukrajina bi trebalo da dobije šansu da bude domaćin Pjesme Eurovizije 2023.

Obraćajući se novinarima po povratku iz Kijeva, Džonson je rekao da su ulice tamo bile živahne i da su Ukrajinci "samouvjereni", prenosi BBC

4488 pregleda 7 komentar(a)
Džonson, Foto: REUTERS
Džonson, Foto: REUTERS

Ukrajina bi trebalo da dobije šansu da bude domaćin Pjesme Eurovizije 2023. godine, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.

Obraćajući se novinarima po povratku iz Kijeva, Džonson je rekao da su ulice tamo bile živahne i da su Ukrajinci "samouvjereni", prenosi BBC.

Kao pobjednici takmičenja u maju, Ukrajina bi inače trebalo da bude domaćin manifestacije, ali su organizatori juče saopštili da misle da za tako nešto ne postoje bezbjednosni uslovi.

Organizatori razgovaraju o održavanju u Velikoj Britaniji, koja je osvojila drugo mjesto.

Ukrajinski rep-folk bend Kaluš Orkestar, koji je dobio specijalnu dozvolu da napusti zemlju kako bi se takmičio, osvojio prvo mjesto sa 631 bodom u simboličnoj podršci javnosti nakon ruske invazije.

Uprkos tome što je pobijedio po glasovima žirija na događaju u Torinu, Sem Rajder je bio drugi za što je najbolji rezultat Velike Britanije od 1998. godine.

"Ukrajinci su pobijedili pošteno, iako smo imali sjajan početak, i trebalo bi im dati priliku da budu domaćini. Još godinu dana. Biće sve u redu do održavanja takmičenja za Pjesmu Eurovizije", rekao je Džonson.