Odbio da popravi vojni kamion sa slovom Z, sud na Krimu naložio da mu sruše autoservis

"On uživa blagodeti građanina velike sile - neka živi po zakonu. On možda ne voli našu vlast i neće biti primoran da bude ljubazan. Ali morate poštovati državu"

20452 pregleda 31 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot/Youtube
Ilustracija, Foto: Screenshot/Youtube

Sud na Krimu naložio je rušenje autoservisa u selu Vidnoje na ovom poluostrvu nakon što je njegov vlasnik odbio da popravi ruski vojni kamion na kojem je bilo ispisano slovo Z, koje je postalo zaštitni znak ruskih vojnih snaga u ratu u Ukrajini.

To piše ruski opozicioni portal Novaja gazeta Evropa, koja javlja da je o rušenju izvijestila i RIA Novosti, pozivajući se na predsjednika Krimskog parlamenta Vladimira Konstantinova.

Novaja gazeta dodaje da se na društvenim mrežama nedavno pojavio snimak iz sela Vidnoje na kojem se vidi da je kamionima sa slovom Z odbijena promjena guma uz obrazloženje da se "vojsci ne pomaže".

Nakon toga, vlasnik servisa Vilen Sejtosmanov objasnio je da servis "tehnički nije pripremljen" za servisiranje kamiona.

"Nakon provjere, ispostavilo se da je autoservis nelegalna građevina. Sada, prema odluci administracije seoskog naselja Krasnogvardejski, vlasnik je dužan da je sruši u roku od 14 radnih dana, inače će početi suđenje", rekao je Konstantinov.

Konstantinov dodaje...

"On uživa blagodeti građanina velike sile - neka živi po zakonu. On možda ne voli našu vlast i neće biti primoran da bude ljubazan. Ali morate poštovati državu", zaključio je.

Rusija je aneksiju Krima izvršila 2014. godine.

Bonus video: