Španija: Trenutak straha u vozu okruženom požarima VIDEO

Najmanje 30 požara ugašeno je širom Španije od nedjelje, dok Evropa pati od snažnog toplotnog talasa

4241 pregleda 0 komentar(a)
Trenutak kada je voz stao, Foto: Printscreen Twitter/Newsweek
Trenutak kada je voz stao, Foto: Printscreen Twitter/Newsweek

Voz na liniji od španske prijestonice Madrida do Ferola u Galiciji privremeno se zaustavio zbog velikog šumskog požara sa obje strane pruge, a trenutke straha u njemu zabilježio je putnik Fransisko Seoane Perez.

On je najprije snimio desnu stranu voza, pokazujući liniju narandžastog plamena na polju u blizini, nakon čega je slične scene snimio i na drugoj strani.

"Trenuci panike u vozu Madrid - Ferol u selu Sanabrija, provincija Zamora. Voz je nastavio putovanje nakon nekoliko minuta", napisao je perez na Tviteru, a prenosi Njuzvik.

Željeznička kompanija "Renfe" objavila je niz upozorenja u vezi sa požarom, potvrđujući da je saobraćaj obustavljen na nekoliko dionica.

Najmanje 30 požara ugašeno je širom Španije od nedjelje, dok Evropa pati od snažnog toplotnog talasa. Velika Britanija se priprema za najtopliji dan u istoriji, dok se očekuje se da će živa dostići 40 stepeni. U toj zemlji je proglašeno vanredno stanje.

Dva šumska požara zahvatila su velike djelove jugozapadne Francuske, dok su se odvojeni požari desili u Grčkoj, Portugalu i Španiji.

Kako je javio "France24" požar u Zamori odnio je već dva života - vatrogasca i jednog 69-godišnjeg muškarca.

Bonus video: