Medvedev: Ukrajina bi kao država mogla da nestane sa mape

„Poslije državnog udara 2014, Ukrajina je izgubila državnu nezavisnost i pala pod direktnu kontrolu kolektivnog Zapada i počela da vjeruje da će NATO garantovati njenu bezbjednost“, naveo je Medvedev

6110 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ukrajina kao država bi mogla da nestane s mape „kao rezultat razvoja događaja“, objavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu, javlja TASS.

Medvedev je, kako navodi TASS, ocijenio da je Ukrajina još 2014. „počela da da vjeruje da će NATO garantovati njenu bezbjednost“, prenosi N1.

„Poslije državnog udara 2014, Ukrajina je izgubila državnu nezavisnost i pala pod direktnu kontrolu kolektivnog Zapada i počela da vjeruje da će NATO garantovati njenu bezbjednost“, naveo je Medvedev.

On je ocijenio da bi „kao rezultat svih aktuelnih događaja“, moglo da se dogodi da Ukrajina „izgubi ono što je ostalo od njenog državnog suvereniteta i nestane sa mape svijeta“.

Medvedev je naveo da će „ukrajinski zločinci definitivno biti procesuirani za zločine počinjene nad narodom Ukrajine i Rusije“, ističe ruska agencija.

Bonus video: