Putin: Spremni smo da saveznicima Rusije ponudimo najmodernije oružje

"Spremni smo da ponudimo našim saveznicima najsavremenije vrste naoružanja, od malokalibarskog oružja do oklopnih vozila i artiljerije do borbene avijacije i bespilotnih letjelica“, rekao je Putin na svečanom otvaranju foruma „Vojska-2022“ u blizini Moskve

12988 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da Moskva cijeni svoje veze sa zemljama Latinske Amerike, Azije i Afrike i da je spremna da ponudi moderno oružje svojim saveznicima.

Putin je iskoristio govor na sajmu naoružanja u blizini Moskve da se pohvali naprednim mogućnostima ruskog naoružanja i izrazi svoju spremnost da dijeli tehnologiju sa zemljama istomišljenika, piše agencija Rojters.

"(Mi) smo spremni da ponudimo našim saveznicima najsavremenije vrste naoružanja, od malokalibarskog oružja do oklopnih vozila i artiljerije do borbene avijacije i bespilotnih letjelica“, rekao je Putin na svečanom otvaranju foruma „Vojska-2022“ u blizini Moskve.

„Skoro svi su više puta korišćeni u stvarnim borbenim dejstvima"

Govorio je skoro šest mjeseci nakon ruskog rata u Ukrajini, gdje je Moskva pretrpjela višestruke neuspjehe i velike gubitke.

Zapadni vojni analitičari kažu da bi loš učinak ruskih trupa i naoružanja mogao učiniti izvoz oružja manje privlačnim potencijalnim kupcima, kao što je Indija, koja se u prošlosti u velikoj mjeri oslanjala na svoju tehnologiju.

Bonus video: