Istražni organi Rusije: Ubistvo Darije Dugine bilo naručeno

Darija Dugina se vraćala sa patriotskog festivala "Tradicija" u okolini Moskve, gdje je bila sa ocem. Planirali su da se vrate u Moskvu istim kolima, ali je kasnije Dugin ušao u drugi automobil

14504 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Istražni komitet Rusije saopštio je danas da je ubistvo Darije Dugine, ćerke filozofa i ideologa "ruskog svijeta" Aleksandra Dugina, bilo naručeno.

"Uzimajući u obzir već dobijene podatke, istraga smatra da je zločin unaprijed planiran i napravljen po narudžbini. Već je utvrđeno da je eksplozivna naprava postavljena ispod dna automobila sa strane vozača. Darija Dugina je preminula na licu mjesta", rečeno je TASS-u u pres-službi Istražnog Komiteta Rusije.

Dugina
Duginafoto: Reuters

Darija Dugina se vraćala sa patriotskog festivala "Tradicija" u okolini Moskve, gdje je bila sa ocem. Planirali su da se vrate u Moskvu istim kolima, ali je kasnije Dugin ušao u drugi automobil.

Šef nepriznate Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin optužio je danas "ukrajinske teroriste" da stoje iza eksplozije, a portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da državni organi treba da potvrde ove navode.

"Ako se potvrdi ukrajinski trag u ubistvu, a tu verziju je iznio šef DNR Denis Pušilin i to moraju da provjere nadležni organi - onda bi trebalo da govorimo o politici državnog terorizma koju sprovodi kijevski režim", napisala je Zaharova na njenom Telegram kanalu.

Kabinet predsjednika Ukrajine danas je odbacio optužbe da je umiješan u ubistvo.

Bonus video: