Ruski FSB tvrdi da Ukrajinka stoji iza ubistva Darije Dugine, navodno pobjegla u Estoniju

Ruska Federalna služba bezbjednosti navela da su žena i njena ćerka tinejdžerka doputovale u Rusiju u julu i provele mjesec dana pripremajući napad tako što su iznajmile stan u istom stambenom bloku i pratile način života Dugine

11635 pregleda 23 komentar(a)
Darija Dugina, Foto: Reuters
Darija Dugina, Foto: Reuters

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) optužila je ukrajinske specijalne službe da su izvršile ubistvo Darije Dugine, ćerke ultranacionalističkog ruskog ideologa, javila je agencija Interfaks.

Dugina, ćerka istaknutog ideologa Aleksandra Dugina, ubijena je u subotu veče kada je eksplozivna naprava raznijela automobil koji je vozila, saopštili su ruski istražitelji.

Ukrajina je negirala umiješanost.

Aleksandra Dugina, nazivaju ideologom Kremlja i "ruskog svijeta" i rata u Ukrajini.

Prema riječima svjedoka, u automobilu je trebalo da bude i sam Dugin, ali je u posljednjem trenutku prešao u drugo vozilo. Pojedini mediji ocjenjuju da je Aleksandar Dugin bio prava meta napada.

FSB je saopštio da je napad izvela Ukrajinka rođena 1979. godine, prenosi agencija Rojters.

Naveli su se da su žena i njena ćerka tinejdžerka doputovale u Rusiju u julu i provele mjesec dana pripremajući napad tako što su iznajmile stan u istom stambenom bloku i pratile način života Dugine, navodi se u saopštenju FSB koje su prenijele ruske novinske agencije.

FSB navodi i da je napadač u subotu veče prisustvovao događaju izvan Moskve na kojem su bili i Dugina i njen otac, prije nego što je izvršio "kontrolisanu eksploziju" automobila i pobjegao iz Rusije u Estoniju.

Bonus video: