Ukrajinski rok bend na prvoj liniji fronta: Ako preživimo snimaćemo pjesme o sreći

Članovi ovog benda pridružili su se ukrajinskoj vojsci u borbi protiv ruske invazije - postali su vojni medicinari u Harkovu, pa dok rat bjesni pomažu u liječenju ranjenih vojnika

7747 pregleda 17 komentar(a)
Članovi rok benda Antila, Foto: Printscreen Twitter/BBC
Članovi rok benda Antila, Foto: Printscreen Twitter/BBC

Želim da napravim novi album kada se rat završi. Želimo novu vrstu pjesama, onih pjesama o sreći, sa osmjehom na licu... Ako preživimo sigurno ćemo to i uraditi.

Tako za BBC priča Taras Topolja, frontmen Antile - jednog od najboljih rok bendova u Ukrajini.

On i njegovi prijatelji iz benda pridružili su se ukrajinskoj vojsci u borbi protiv ruske invazije. Postali su vojni medicinari u Harkovu, pa dok rat bjesni pomažu u liječenju ranjenih vojnika.

"Nastupamo više od 12 godina, objavili smo sedam albuma, imali smo mnogo turneja u Ukrajini, kao i tri u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi", objasnio je Topolja.

Ovaj bend nedavno je sarađivao sa britanskim pjevačem Edom Širanom na remiksu njegove pjesme "2step", a profit od strimova muzičkog spota iskorišćen je kao humanitarna pomoć Ukrajini.

BBC se Topolji i ostalim članovima benda pridružio u blizini prve linije fronta.

"Znate, krv ima odvratan miris, a kada se dodaju mirisi granatiranja i eksplozija, sve to čini najodvratniji miris koji sam osjetio u životu", rekao je Topolja.

Bonus video: