Putin: Još nisam odlučio da li ću voditi bitku za još jedan šestogodišnji mandat

Vjerovatno najpopularniji ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni objavio je da namjerava da se kandiduje, ali njegovo učešće na izborima onemogućava krivična sudska presuda za koju on tvrdi da je politički motivisana
11 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.10.2017. 18:50h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će kasnije ove godine odlučiti da li će se kandidovati za još jedan mandat, što nije neobično za suzdržanog ruskog lidera koji voli da uđe u trku u posljednjem trenutku.

Putin, s podrškom i do 80 odsto građana uprkos ekonomskim teškoćama, rekao je danas da još nije odlučio da li će voditi bitku za još jedan šestogodišnji mandat na predsjedničkim izborima u martu sljedeće godine.

Ako Putin bude kandidat, kao što se očekuje, trebalo bi lako da pobijedi veterane s prethodnih izbora - lidera komunista Genadija Zjuganova, ultranacionalistu Vladimira Žirinovskog i liberala Grigorija Javlinskog.

Vjerovatno najpopularniji ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni objavio je da namjerava da se kandiduje, ali njegovo učešće na izborima onemogućava krivična sudska presuda za koju on tvrdi da je politički motivisana.

Navaljni je 2013. godine osuđen zbog pronevjere 16 miliona rubalja (oko 236.000 eura).

Bonus video: