Porodica kraljice Elizabete otputovala u Škotsku nakon vijesti o njenom zdravlju

Kraljica, najdugovječnija britanska vladarka i najstariji monarh na svijetu, od kraja prošle godine pati od onoga što je Bakingemska palata nazvala "epizodnim problemima kretanja"

15252 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Članovi porodice Elizabete Druge stigli su Škotsku kako bi bili uz 96-godišnju kraljicu nakon vijesti da su ljekari zabrinuti za njeno zdravlje.

Zbog te informacije i BBC je prekinuo emitovanje redovnog programa.

Svo četvoro djece kraljice Elizabete, uključujući kćer princeza Ana i najmlađeg sina princa Edvarda, sada su u dvorcu Balmoral u Škotskoj uz nju, saopšteno je nakon vijesti o kraljičinom lošem zdravlju.

Kraljica, najdugovječnija britanska vladarka i najstariji monarh na svijetu, od kraja prošle godine pati od onoga što je Bakingemska palata nazvala "epizodnim problemima kretanja".

"Nakon nove procjene jutros, kraljičini ljekari su zabrinuti za zdravlje Njenog Veličanstva i preporučili su da ostane pod ljekarskim nadzorom", navodi se u saopštenju palate.

U Balmoralu su prestolonasljednik princ Čarls, vojvoda od Jorka princ endru, grof i grofica od Veseksa, Edvard i Sofi i princeza Ana.

Uz baku je ili tek treba da bude stariji Čarlsov sin, princ Vilijam, prenosi Rojters.

Njegov brat princ Hari otputovaće u dvorac Balmoral u Škotskoj kako bi bio sa kraljicom Elizabetom nakon vijesti o njenom lošem zdravstvenom stanju. Saopšteno je i da sa Herijem neće putovati njegova supruga Megan.

Prošlog oktobra Elizabeta je provela noć u bolnici i od tada je bila prisiljena da smanji svoje javne angažmane. U srijedu je otkazala virtuelni sastanak s ministrima pošto su joj ljekari savjetovali mirovanje.

Kraljica Elizabeta je početkom februara proslavila je 70 godina na prijestolu.

Bonus video: