Zastava spuštena u Bakingemskoj palati, prve reakcije na smrt Elizabete Druge

Mnogi prisutni ispred palate briznuli su u plač i potom su glasovi utihnuli dok je na britanskoj televizijskoj mreži Bi BI Si (BBC) intonirana himna

6665 pregleda 2 komentar(a)
Ispred Bakingemske palate, Foto: REUTERS
Ispred Bakingemske palate, Foto: REUTERS

Britanska zastava spuštena je večeras na pola koplja na Bakingemskoj palati, gdje je bilo okupljeno nekoliko stotina ljudi kada je saopštena vijest o smrti britanske kraljice Elizabete Druge (Elizabeth), javio je Frans pres sa lica mjesta.

Mnogi prisutni ispred palate briznuli su u plač i potom su glasovi utihnuli dok je na britanskoj televizijskoj mreži Bi BI Si (BBC) intonirana himna.

Odmah poslije vijesti o kraljičinoj smrti koja je umrla sa 96 godina, reagovala je Bijela kuća koja je prenijela da su Amerikanci u mislima sa britanskom kraljevskom porodicom.

Oglasili su se i predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel (Charles Michel) i francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron).

Kraljevska palata jutros je saopštila da su ljekari zabrinuti za njeno zdravlje, što je tada izazvalo duboku zabrinutost u javnosti

Elizabeta Druga obilježila je ove godine punih sedam decenija na britanskom prijestolu. Proteklih mjeseci ona je, zbog narušenog zdravlja, velik dio svojih obaveza prenijela na svog najstarijeg sina, princa Čarlsa (Charles) i druge članove kralje porodice.

Bonus video: