Šta je kraljica Elizabeta odgovorila na pitanje 'da li ste ikada sreli kraljicu?'

Bivši oficir kraljevske garde ispričao zanimljiv susret kraljice za američkim turistima

18795 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Priču o tome kako je susret kraljice Elizabet prošao sa američkim planinarima koji je nijesu prepoznali, ispričao je njen bivši tjelohranitelj koji je tog dana bio sa njom.

Taj susret otkrio je zabavnu stranu njene ličnosti koju je javnost rijetko viđala, prenosi Rojters.

Kraljica Elizabeta Druga umrla je večeras u 96. godini nakon više od 70 godina na tronu.

Kraljica je bila na brdima u blizini svog škotskog zamka u Balmoralu kada su se približili američki turisti koji su šetali i jedan se uključio u razgovor sa Elizabetom, rekao je bivši oficir kraljevske garde Ričard Grifin.

Kraljica je na pitanje planinarke gdje živi, odgovorila u Londonu, dodajući da ima vikendicu odmah preko brda i da tu oblast posjećuje više od 80 godina od malena. Nije rekla da misli na zamak Balmoral.

Svjestan da je zamak u blizini, drugi planinar je tada pitao da li je ikada srela kraljicu, ispričao je Grifin.

"Brzo je odgovorila: 'Nisam, ali Ričard se sa njom redovno sastaje'", ispričao je Grifin za Skaj njuz tokom proslave Elizabetinih 70 godina na prijestolu ranije ove godine.

Zatim je planinar upitao Grifina kakav je monarh lično.

"Pošto sam dugo bio sa njom i znao sam da mogu da je povučem za nogu (zadirkujem je), rekao sam 'oh, ponekad zna da bude veoma oštar, ali ima divan smisao za humor'", rekao je Grifin.

Oduševljen, planinar je tada, priča Grifin stavio ruku na njegovo rame i pitao ga da li mogu da se slikaju zajedno.

"Prije nego što sam mogao da vidim šta se dešava, on uzima svoj fotoaparat i daje ga kraljici i kaže 'možete li da nas slikate?'

Kraljica je pristala, a nakon toga je Grifin uzeo fotoaparat i slikao je sa parom planinara.

Kasnije, rekao je Grifin, kraljica mu je rekla: 'Voljela bih da budem muva na zidu kada pokaže te fotografije prijateljima u Americi i nadam se da će mu neko reći ko sam ja'.

Bonus video: