Air France otkazuje više od polovine letova

Vlasti su saopštile da sarađuju s evropskim regulatorom avio-saobraćaja, Eurocontrolom, kako bi pomogle prevoznicima da izbjegnu vazdušni prostor zemlje

5389 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Francuski nacionalni avio-prevoznik, Air France, otkazao je danas više od polovine svojih kratkih i srednjih letova, dok su kontrolori vazdušnog saobraćaja u zemlji stupili u štrajk.

Air France je u saopštenju naveo da ne može isključiti kašnjenja i otkazivanja u zadnji čas među preostalim letovima, dodajući da će pogođeni klijenti biti upozoreni tekstualnim porukama i elektronskom poštom, prenose Nezavisne novine.

Air France je procijenio da će danas prometovati samo 45 odsto letova na kratkim i srednjim relacijama, dok će 90 odsto veza na dugim relacijama ići naprijed.

Francuska vazduhoplovna uprava DGAC saopštila je ranije ove sedmice da je zatražila od avio-kompanija da prepolove svoje rasporede letova za ovaj petak, zbog planiranog štrajka kontrolora.

Vlasti su saopštile da sarađuju s evropskim regulatorom avio-saobraćaja, Eurocontrolom, kako bi pomogle prevoznicima da izbjegnu vazdušni prostor zemlje.

Bonus video: