Racije širom EU: Lisice za 43 osobe zbog kriminala

Operaciju su izveli istovremeno pripadnici policije i pravosudnih organa Njemačke, Holandije i Poljske uz podršku Europola i Eurojusta
87 pregleda 0 komentar(a)
Njemačka, policija, Foto: Reuters
Njemačka, policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.10.2017. 07:20h

U koordinisanoj međunarodnoj policijskoj operaciji u nekoliko zemalja Evropske unije uhapšene su 43 osobe zbog organizovanog kriminala, saopštio je Europol.

Akcija, koja je rezultat jedne od najvećih istraga EU u posljednjih godina, dogodila se 25. septembra, imala je za cilj borbu protiv grupa organizovanog kriminala koje se bave proizvodnjom i trgovinom narkotika i psihotropičnih supstanci, kao i krijumčarenjem oružja, duvana, krađom luksuznih vozila i drugim krivičnim djelima.

Operaciju su izveli istovremeno pripadnici policije i pravosudnih organa Njemačke, Holandije i Poljske uz podršku Europola i Eurojusta, prenosi Tanjug.

Tom prilikom više od 330 policajaca pretreslo je 75 kuća u Poljskoj gdje je uhapšeno 43 lica i zaplijenjeno oružje, značajne količine droge, lažne novčanice, cigarete bez akciza, saopštio je Europol.

Osumnjičenima se na teret stavlja niz krivičnih djela, uključujući organizovani kriminal, proizvodnju više od 900 kilograma amfetamina, nelegalno posjedovanje oružja i municije, krađa luksuznih vozila.

Bonus video: