Ministarstvo spoljnih poslova Rusije: Gas curi na teritoriji pod kontrolom obavještajnih službi SAD

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je rekla da Vašington ima "punu kontrolu" nad vodama u blizini obala Danske i Švedske gdje je uočeno curenje gasa, prenio je Rojters

8866 pregleda 11 komentar(a)
Zaharova, Foto: Screenshot/Youtube
Zaharova, Foto: Screenshot/Youtube

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da je oštećenje na gasovodu Sjeverni tok, koje je prouzrokovalo curenje gasa, nastalo na teritoriji koja je "pod punom kontrolom" obavještajnih službi Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je rekla da Vašington ima "punu kontrolu" nad vodama u blizini obala Danske i Švedske gdje je uočeno curenje gasa, prenio je Rojters.

"Curenje se dogodilo u trgovinskim i ekonomskim zonama Danske i Švedske. To su zemlje okrenute ka NATO i u potpunosti pod kontrolom obavještajnih službi SAD", rekla je Zaharova..

Danska je članica vojnog saveza NATO-a, dok je članstvo Švedske na čekanju nakon što je napustila svoju istorijsku politiku nesvrstavanja nakon ruske invazije na Ukrajinu, navodi Rojters.

Ta agencija navodi i da Zaharova nije pružila dokaze o američkoj kontroli nad Švedskom i Danskom.

Rusija se često buni protiv američkog uticaja i vojne podrške Evropi.

Bonus video: