Maduro: Odupri se, Katalonijo! Latinska Amerika ti se divi

Rojters navodi da je Maduro kritikovao Rahoja jer je pokušao da zaustavi održavanje zabranjenog referenduma o nezavisnosti u Kataloniji i nazvao ga licemjerom pošto podržava opoziciju u Venecueli, a "slama neistomišljenike" kod kuće
1 komentar(a)
Katalonija referendum, Foto: Beta-AP
Katalonija referendum, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.10.2017. 05:58h

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro osudio je "brutalnu represiju" nad demonstrantima koji su branili zabranjeni referendum o nezavisnosti Katalonije.

Osim toga, Maduro je španskog premijera Marijana Rahoja nazvao diktatorom.

"Ne mješam se u unutrašnja pitanja Katalonije, Španije ili bilo koje druge zemlje, ali ovo su međunarodni događaji od velike važnosti...Represija je, po svemu sudeći, bila brutalna, zaista brutalna, jer ako su ljudi miroljubivi i mirni, ostavite ih na miru", rekao je Maduro na državnoj televiziji.

"Ko je diktator? Nikolas Maduro ili Rahoj - koji je izabrao krv, batine i udarce protiv plemenitog naroda", kazao je Maduro prije nego što je uporedio događaje sa Frankovim dobom 1939-1975, prenio je AFP.

Rojters navodi da je Maduro kritikovao Rahoja jer je pokušao da zaustavi održavanje zabranjenog referenduma o nezavisnosti u Kataloniji i nazvao ga licemjerom pošto podržava opoziciju u Venecueli, a "slama neistomišljenike" kod kuće.

"Našu ruku pružamo narodu Katalonije. Odupri se, Katalonijo! Latinska Amerika ti se divi", poručio je Maduro.

Bonus video: