Tras: Trebalo bolje pripremiti teren za ekonomski plan

Ostala je pri svom “planu rasta” koji su investitori i ekonomisti kritikovali zbog milijardi funti dodatne potrošnje, nudeći vrlo malo detalja o tome kako bi se to kratkoročno isplatilo, prenosi SEEbiz

2258 pregleda 0 komentar(a)
Tras, Foto: Shutterstock
Tras, Foto: Shutterstock

Britanska premijerka Liz Tras saopštila je da je trebalo da učini više kako bi se bolje "pripremio teren" u pokušaju da se minimalizuje reakcija tržišta zbog koje je funta pala na rekordno niske nivoe.

Prvi dan godišnje konferencije svoje vladajuće Konzervativne stranke, Tras, koja je na vlasti manje od mjesec, usvojila je blaži ton pokušavajući uvjeriti javnost da će se brinuti o njima tokom teške zime i nakon nje.

Međutim, ostala je pri svom “planu rasta” koji su investitori i ekonomisti kritikovali zbog milijardi funti dodatne potrošnje, nudeći vrlo malo detalja o tome kako bi se to kratkoročno isplatilo, prenosi SEEbiz.

“Razumijem njihovu zabrinutost zbog onoga što se dogodilo ove sedmice”, rekla je Tras za BBC-jevu emisiju Nedjelja s Laurom Kuensberg.

Ona je navela da ostaje pri paketu koji su najavili i stoji pri tome da su ga brzo najavili jer su morali djelovati, ali prihvata da je trebalo bolje pripremiti teren.

Bonus video: