pokreću parnicu

Princ Hari, Elton Džon i drugi optužuju Dejli mejl za prisluškivanje

Odnos između Harija i njegove supruge Megan i britanskih tabloida narušen je nakon njihovog vjenčanja 2018. Par je ranije rekao da neće imati „nikakav kontakt“ sa glavnim britanskim novinama, uključujući Daily Mail, optuživši ih za lažno i nametljivo izvještavanje

5759 pregleda 0 komentar(a)
Princ Hari, Foto: Reuters
Princ Hari, Foto: Reuters

Britanski princ Hari, pjevač Elton Džon i drugi pojedinci počeli su pravni postupak protiv izdavača novina Daily Mail, zbog navodnog prisluškivanja telefona i drugih kršenja prava na privatnost, rekao je njihov pravni tim u četvrtak.

Associated Newspapers, izdavač novina Daily Mail, The Mail on Sunday i portala Mail Online, nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar, prenosi Hina.

Glumice Elizabet Harli i Sadi Frost, suprug Eltona Džona i filmski reditelj Dejvid Furniš i Dorin Lorens, majka tinejdžera Stivena Lorensa ubijenog u rasističkom napadu 1993. godine, takođe pripadaju grupi koja pokreće parnicu.

Ti pojedinci imaju dokaze da je Associated Newspapers narušavao privatnost, između ostalog postavljanjem uređaja za prisluškivanje u automobile i domove i prisluškivanje privatnih telefonskih razgovora uživo, rekla je u izjavi advokatska firma Hamlins.

Odnos između Harija i njegove supruge Megan i britanskih tabloida narušen je nakon njihovog vjenčanja 2018. Par je ranije rekao da neće imati „nikakav kontakt“ sa glavnim britanskim novinama, uključujući Daily Mail, optuživši ih za lažno i nametljivo izvještavanje.

Par je upravo nametljive medije naveo kao jedan od glavnih razloga za njihovu odluku da napuste svoje kraljevske dužnosti i presele se u SAD.