Španija: Dio vozača kamiona započeo novi protest zbog visokih troškova života

Kamiondžije su prethodno održale jednomjesečni protest u martu, za vrijeme kojeg su zaustavljeni lanci snabdijevanja. Tadašnji protest doveo je do nestašica hrane i naleta inflacije

3497 pregleda 1 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Rojters
Sa protesta, Foto: Rojters

Nezvanična grupa vozača kamiona čiji su protesti ranije ove godine paralizovali Španiju, započela je novi štrajk u Madridu zahtevajući izmjene propisa o drumskom prevozu tereta ali i zbog rastućih troškova života.

Platforma za odbranu transporta pozvala je na još jedan štrajk bez ograničenja trajanja, tražeći promjene u regulaciji drumskog tereta kako bi se zaštitile njihove marže i smanjili troškovi, prenosi Rojters.

Štrajk se održava u centru Madrida, ispred željezničke stanice Atoča.

Lokalni mediji iz ključnih centara snabdijevanja, Barselone, Madrida i Sevilje, prenose da saobraćaj nije usporen.

Kamiondžije su prethodno održale jednomjesečni protest u martu, za vrijeme kojeg su zaustavljeni lanci snabdijevanja. Ovaj protest doveo je do nestašica hrane i naleta inflacije.

Vozači su na kraju dobili paket od milijardu eura, kojim su uključeni popusti na cijenu dizela i gotovinski bonusi od 1.200 eura.

Podsjećamo, ovaj protest dolazi svega dan nakon velikih demonstracija protiv politike javnog zdravlja u madridskom regionu, i 11 dana nakon opštih demonstracija protiv rastućih troškova života.

Bonus video: