Erdogan o eksploziji u Poljskoj: Vjerujem da Moskva nema ništa sa tim

Erdogan je rekao da situaciju treba istražiti i da će razgovarati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kada se vrati u Tursku

16898 pregleda 5 komentar(a)
Erdogan, Foto: Reuters
Erdogan, Foto: Reuters

Predsjednik Turske, Redžep Tajip Erdogan rekao je u srijedu da poštuje izjavu Rusije da ruske rakete nisu pogodile poljsku teritoriju, dodajući da vjeruje da Moskva nema "ništa sa tim", prenosi Rojters.

"Rusija kaže da to nema nikakve veze sa njima i (predsjednik SAD Džozef) Bajden koji kaže da ove rakete nisu ruske proizvodnje pokazuju da to nema nikakve veze sa Rusijom", rekao je Erdogan na konferenciji za novinare tokom samita G20 na Baliju u Indoneziji.

Erdogan je rekao da situaciju treba istražiti i da će razgovarati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kada se vrati u Tursku.

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske je sinoć saopštilo da je raketa ruske proizvodnje pala je poljsko selo Pševodovo, blizu granice sa Ukrajinom.

U eksploziji su poginule dvije osobe.

Asošiejted pres (AP) je ranije juče citirao visokog američkog obavještajnog zvaničnika koji je rekao da je eksplozija nastala zbog ruskih projektila koji su prešli u Poljsku.

Rusija je negirala umiješanost.

Bonus video: