Duda: Poljska nema konkretne dokaze ko je ispalio projektil koji je izazvao eksploziju u selu blizu ukrajinske granice

"Najvjerovatnije je riječ o raketi ruske proizvodnje, ali je sve ovo trenutno pod istragom", rekao je Duda novinarima

22427 pregleda 9 komentar(a)
Pripadnici medija stoje u blizini policijske blokade dok policijsko vozilo prolazi nakon eksplozije u Pševodovu, selu u istočnoj Poljskoj u blizini granice sa Ukrajinom, Foto: Reuters
Pripadnici medija stoje u blizini policijske blokade dok policijsko vozilo prolazi nakon eksplozije u Pševodovu, selu u istočnoj Poljskoj u blizini granice sa Ukrajinom, Foto: Reuters

Poljska nema konkretne dokaze koji pokazuju ko je ispalio projektil koji je izazvao eksploziju u selu blizu ukrajinske granice, rekao je predsjednik ove zemlje Andžej Duda u ranom obraćanju u srijedu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"U ovom trenutku nemamo uvjerljive dokaze o tome ko je lansirao ovu raketu... najvjerovatnije je riječ o raketi ruske proizvodnje, ali je sve ovo trenutno pod istragom", rekao je Duda novinarima.

Sa druge strane poljsko ministarstvo vanjskih poslova reklo je u sinoć saopštenju da je raketa ruske proizvodnje pala na poljsko selo Pševodovo.

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske je sinoć saopštilo da je raketa ruske proizvodnje pala je poljsko selo Pševodovo, blizu granice sa Ukrajinom.

U eksploziji su poginule dvije osobe.

Asošiejted pres (AP) je ranije juče citirao visokog američkog obavještajnog zvaničnika koji je rekao da je eksplozija nastala zbog ruskih projektila koji su prešli u Poljsku.

Rusija je negirala umiješanost.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden rekao je danas da taketa koja je ubila dvoje ljudi u Poljskoj vjerovatno nije ispaljena iz Rusije.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je povodom eksplozije u Poljskoj da vjeruje da Moskva nema ništa sa tim.

Bonus video: