MO Rusije: Naši napadi na Ukrajinu nisu bili bliži od 35 km od poljske granice

Rojters navodi da je izvor iz NATO rekao kako je predsjednik Sjedinjenih Američkih Dražava Džozef Bajden obavijestio G7 i partnere u NATO da je eksploziju u Poljskoj izazvala ukrajinska protivvazdušna raketa

17676 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa granice Poljske i Ukrajine, Foto: Reuters
Detalj sa granice Poljske i Ukrajine, Foto: Reuters

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su njeni udari na Ukrajinu tokom jučerašnjeg dana bili ne bliže od 35 kilometara od poljske granice, objavila je agencija RIA, a prenosi Rojters.

Andžej Duda, predsjednik Poljske, članice NATO, rekao je ranije da Poljska nema konkretne dokaze koji pokazuju ko je ispalio projektil koji je pogodio poljski objekat za žito oko šest kilometara unutar granice sa Ukrajinom i tom prilikom ubio dvije osobe.

Rojters dodaje da je izvor iz NATO rekao kako je predsjednik Sjedinjenih Američkih Dražava Džozef Bajden obavijestio G7 i partnere u NATO da je eksploziju u Poljskoj izazvala ukrajinska protivvazdušna raketa.

Ministarstvo vanjskih poslova Poljske sinoć je saopštilo da je raketa ruske proizvodnje pala je poljsko selo Pševodov, blizu granice sa Ukrajinom.

Bonus video: