Finer otkazao oko 100 letova sa aerodroma Helsinki

Kompanija je početkom sedmice objavila planove o ukidanju 450 radnih mjesta, odnosno preko četvrtine cjelokupnog kabinskog osoblja, na dugim relacijama, kako bi se smanjili troškovi i postigla profitabilnost

3099 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Rojters
Ilustracija, Foto: Rojters

Finski avioprevoznik Finer otkazao je 100 letova sa međunarodnog aerodroma Helsinki zbog štrajka kabinske posade.

"Finer je prinuđen da otkaže oko 100 letova u nedjelju i danas koji polaze sa aerodroma u Helsinkiju", saopštila je kompanija.

Finski sindikat transportnih radnika AKT najavio je štrajk kabinskog osoblja kompanije Finer u Helsinkiju.

Štrajk ne utiče na letove kompanija Nordik redžinal erlajnz i letove čije kabinske usluge pružaju druge kompanije partneri Finera, kao što su oni za Singapur i Indiju, prenose Nezavisne novine.

Ovim štrajkom nijesu pogođeni ni letovi za Barselonu ili Madrid koje obavljaju avioni i posada drugih avio-kompanija.

"Istinski nam je žao zbog zabrinutosti i neprijatnosti koje ovaj štrajk predstavlja i dajemo sve od sebe da preusmjerimo naše klijente što je prije moguće", rekao je glavni operativni direktor Finera, Jako Šild, dodajući da je šteta što je sindikat izabrao put nelegalnog štrajka umjesto pregovora.

Oko 1,75 hiljada članova kabinskog osoblja trenutno radi za Finer u Finskoj.

Kompanija je početkom sedmice objavila planove o ukidanju 450 radnih mjesta, odnosno preko četvrtine cjelokupnog kabinskog osoblja, na dugim relacijama, kako bi se smanjili troškovi i postigla profitabilnost.

Bonus video: